Kik vagyunk


Orosz Júlia
az egyesület elnöke

Tanár vagyok, tréner, lifecoach és örök tanuló, aki őszintén hisz abban, hogy aki magokat ültet, az értéket teremt. 31 évig tanárként dolgoztam, majd egy betegség hatására, nagyot változott az életem. Hálás vagyok, hogy kaptam még egy esélyt! És az a célom, hogy megtanítsam másoknak is, hogy a hála, hátszél az utunkon, erőforrás, mely nem merül le. 2017-től motivációs trénerként előadásokat tartok a szemlélet fejlesztés lehetőségeiről. 2018-tól mentorként, majd trénerként dolgozok, fő területem a kommunikáció, konfliktus- és stressz kezelés, önismeret, megküzdés és belső erőforrások fejlesztése, motiváció és célkitűzés. Csépányi-Fürjes Mária
elnökségi tag

Kommunikációtanár és érzelmi intelligencia mentor vagyok. 2015-ben indítottam el Miskolcon a Lelkes Szavak Programot. A Program keretében nyilvános beszédre tanítottam az attól idegenkedőket, önismereti és érzelmi intelligenciát fejlesztő műhelyeket vezettem. Fontos feladatomnak tarom, hogy erősítsem a szülőket a gyereknevelés kihívásaiban. Szakterületem: a kamaszkor nevelési lehetőségei. Nagy öröm számomra, hogy elkötelezett és komoly önismereti úton járó társaimmal együtt lehetőségünk lesz szűkebb pátriánk szolgálatára. A pozitív változások igénye hajt bennünket előre. Azt kutatjuk, hogyan tudunk önmagunkon is túlmutató, a közösség érdekeit szolgáló kezdeményezések működtetői lenni. Célunk, hogy minél több őszintén mosolygó arc, vidám tekintet töltse meg Miskolc utcáit.


Karsza Péterné Szalánczi Beáta 
elnökségi tag

Nyelvtanár és tréner vagyok. 2015-ben kiszálltam a mókuskerékből. Elkezdtem újra tanulni, másképp látni a dolgokat, figyelni másokra és önmagamra. Munkám során gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt dolgozom. Azt szeretném megmutatni nekik, hogy a boldogság tanulható. Apró csodák között élünk: rengeteg az örömforrás körülöttünk. Minden napban találhatunk legalább egy jó dolgot! Odafigyelni, meghallgatni, észrevenni, támogatni, megérteni, megpróbálni, elkezdeni, kiállni, példát mutatni, segítséget nyújtani. Ebben hiszek.