Szolgáltatások

Tréningek
Fejlesztés cégeknek és magánembereknek

A tréningjeink során azokat a képességeket fejlesztjük, amelyek segítenek a harmonikusabb kapcsolatok és a kiegyensúlyozottabb élet megteremtésében. Trénereink tapasztalataikat felhasználva adnak működőképes tudást a résztvevők kezébe. Nagy gyakorlattal tartunk tréningeket a kommunikáció, a konfliktuskezelés, a személyiségfejlesztés és a csapatépítés témáiban. Tréningjeinket kínáljuk cégeknek, iskoláknak, magánembereknek, akik munkájukban vagy magánéletükben a fejlődést választják.


Családi napok és csapatépítés

Felhőtlen szórakozás kicsiknek és nagyoknak

Változatos kültéri és beltéri kalandokat szervezünk cégek és szervezetek számára, ahol felnőttek és gyermekek is aktívan tölthetik idejüket. Változatos mozgásos feladatokat, ügyességi és logikai kihívásokat, valamint kézműves foglalkoztatókat és kvízeket kínálunk. Garantáltan mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást!


Motivációs előadások

Meg tudod csinálni!
A motivációs előadásainkban egyensúlyba hozzuk a tudományos kutatások eredményeit, korunk maghatározó szakembereinek véleményeit és a saját megéléseinket, hogy aztán választható lehetőségeket mutassunk be a hallgatóságunknak. Nagy hangsúllyal hívjuk fel figyelmüket a szokások meghatározó erejére, a hálára és elégedettségre, mint örömforrásra, a lelkesedés és a motiváció fenntartásának gyakorlati módszereire, illetve a nézőpontváltásban rejlő lehetőségekre.


Előadás a kamaszok neveléséről
Örülj, hogy serdül!

Az előadás során gyakorlati fogódzókat mutatunk be a kamaszt nevelő szülőknek. Arra biztatjuk őket, hogy ismerjék meg minél jobban ezt az időszakot. Viszonylag sok segítséget ad, hogy minden szülő maga is volt kamasz, tudja milyen forradalmi évek ezek. S ezzel a nézőpontváltással érzelmileg is közelebb tudnak kerülni nevelési feladatukhoz: a kamaszunkhoz! Látják nehézségeit, azt a rengeteg változást, ami olyan sok bizonytalanságot eredményez benne. És érezni kezdik, hogy - bár nagyon sokszor nem úgy tűnik - mégis sok lehetőségük van kapcsolatuk erősítésre. Minden nehézsége ellenére mégis csodálatos évek ezek!


Mondj egy jó dolgot!
Rendhagyó osztályfőnöki órák

Az Egy Jó Dolog Egyesület alapítóiként hiszünk abban, hogy a minta nevel. A pozitív minta jelenti az egyik legnagyobb nevelési lehetőséget a gyerekek számára. Ezért döntöttünk úgy, hogy a tervezett alkalmakon megtanítjuk a gyerekeknek a "pozitivitás szemüvegének" használatát. Célunk olyan módszereket adni, mely által a gondolkodás, a hozzáállás, az egész szemléletmód fejlesztése valósulhat meg. Mindezeket játékos, interaktív formában, saját történetbe ágyazva adjuk át a gyerekeknek és szüleiknek.


Mediáció

Más nézőpontok, új megoldási lehetőségek

A mediáció egy speciális konfliktusmegelőző, -kezelő módszer és folyamat, amelynek lényege, hogy a két vagy több fél vitájában, a konfliktusban állók beleegyezésével egy semleges, harmadik fél (mediátor) jár közben. A mediáció során törekszünk többek között a célok összehangolására, közös narratíva kialakítására, alternatív megoldások keresésére, az álláspontok közelítésére, valamint a felek kommunikációs stratégiáinak fejlesztésére. Tevékenységi területünkben foglalkozunk családi és válási mediációval, iskolai mediációval, kamasz-szülő mediációval, illetve szervezeti (munkahelyi) mediációval.


OH kártya foglalkozások

ÖNISMERETI ÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZER

Az OH-módszert bármely korosztálynak ajánljuk. A kártyák felhasználási területe nagyon széles, tekintettel arra, hogy a módszer a humanisztikus pszichológiából építkezik. Az OH használható az együttműködés, a kreativitás, a kommunikáció és az imagináció fejlesztésére. Segítségével megta-nulhatjuk felismerni és kifejezni érzéseinket, erősíthetjük intuíciós képességünket. Az OH megtanít hallgatni és válaszolni, megtanít arra, hogy valóban meghalljuk egymást és önmagunkat ítélkezés és versengés nélkül. Az OH- módszer valóban egy új világot tár elénk. Segítségével fejleszthető a kommunikáció, a kre-ativitás és az önérzékelés. Ez egy olyan rendszer, amely hihetetlenül hatásos módon segíti a haszná-lóját az elmélyülésben, önmaga megismerésében, saját tudattalan folyamatainak feltérképezésében. Az OH egy „meditáció”. Ebben a meditációban azonban nem csendben ülünk, hanem hagyjuk, hogy a képek és a szavak hatást gyakoroljanak ránk. Ezeket megfogalmazva és kimondva képet kaphatunk saját állapotunkról, félelmeinkről és vágyainkról.


Kedves üzenetek és motivációs üzenetek
Tedd szebbé valaki napját!

Az ötletet egy országos felhíváshoz csatlakozás adta 2017-ben. "Ragasszuk tele a városokat üzenetekkel!"- így szólt a felhívás. Színes lapocskákra írtuk a kedves, elgondolkodtató és motiváló idézeteket, kedves szavakat. Azóta Orosz Juli egyik védjegyévé vált a színes kis cédulák osztogatása. A jó szó nem kerül semmibe, de sokat ér. Olyanok ezek, mint a magok, szórjuk amerre járunk és ha kinyílik valaki szívében és továbbadja, még több termést hoz. "Egy mosoly, egy kedves szó teheti széppé valaki más napját, legyél te ma, valaki más angyala!" (kedvesüzi)